Pesë të vërteta që fëmijët tuaj duhet të dinë rreth jetës

  Është e qartë se themeli i një jete të suksesshme është hedhur në fëmijëri. 

  Mënyra se si fëmijët tanë interpretojnë veprimet tona dhe veprimet e njerëzve të tjerë në mjedisin e tyre ndikon shumë në mënyrën se si ata do të sillen kur të rriten. 

  Për atë arsye, është e rëndësishme t’i jepni disa mësime ndërsa janë ende të rinj. N

  ë linjat vijuese, ne do të rendisim 5 të vërteta që duhet t’u transmetoni fëmijëve tuaj, nëse kujdeseni për të ardhmen e tyre .

  1. Suksesi nuk është gjithçka

  Suksesi është i rëndësishëm, por nuk është gjithçka. 

  Sa më shpejt t’i mësoni fëmijët tuaj se nuk është turp të përjetojnë disfata, aq më lehtë do të jetë për ta të përballen me zhgënjimet e pashmangshme më vonë. 

  Është po aq e rëndësishme t’i bësh të ditur se ata gjithmonë mund të mbështeten në dashurinë tënde, veçanërisht pas dështimit.

  2. Edukimi dhe përvetësimi i aftësive janë të rëndësishme

  Shkolla në shkollë nuk është e këndshme për shumë fëmijë. 

  Kjo është e kuptueshme. 

  Është më e natyrshme që ata të jenë jashtë, të luajnë dhe të vrapojnë me bashkëmoshatarët e tyre, sesa të jenë të lidhur me zinxhirë në një karrige për orë të tëra. 

  Varet nga ju që t’u shpjegoni atyre rëndësinë e arsimit dhe marrjes së aftësive për të ardhmen e tyre. Mësojini të mos mërziten për diçka që as nuk mund ta ndryshojnë dhe të përqendrohen në gjërat e mira të shkollës.

  3. Të jesh i dhembshur dhe emocional nuk është turp

  Bërja e një bote më të mirë nuk është e mundur nëse ne vetë nuk jemi empatikë në jetën tonë private. 

  Që në moshë të vogël, mësojeni fëmijën tuaj të respektojë të tjerët dhe të ndihmojë ata në nevojë. 

  Nuk është vetëm një recetë për një jetë më harmonike në komunitet, por edhe lumturia e tij personale në moshën e rritur.

  4. Është e dëshirueshme të jesh i pavarur

  Fëmijët duhet të respektojnë të moshuarit dhe njerëzit me autoritet, por ata duhet të mësojnë dhe të mendojnë vetë. 

  Ne ju këshillojmë që të ushqeni mendimin kritik tek vogëlushi juaj, por gjithashtu t’i shpjegoni atij se ai nuk do të varet gjithmonë nga të tjerët.

   Ai duhet të mësohet të marrë vendime të pavarura dhe të marrë përgjegjësi për to.

  5. Mendimi i të tjerëve rreth tyre nuk është vendimtar

  Njerëzit janë qenie shoqërore, kështu që do të ishte sociopatike të thuhej se është krejtësisht e parëndësishme se çfarë mendojnë për ne njerëzit nga mjedisi ynë i ngushtë dhe i gjerë. 

  Mbi të gjitha, shumë prej tyre mendojnë mirë për ne, kështu që nëse disa mendojnë për ne, ne duhet t’i kushtojmë vëmendje asaj që thonë ata. 

  Nga ana tjetër, nuk është as e dëshirueshme të rëndohesh nga reputacioni yt, veçanërisht kur ndikohet nga njerëz me të cilët nuk je as afër. 

  Do të ishte mirë që fëmija juaj të njihet me këtë mësim.

  Lajmi Paraprak

  Tensione në Detin e Zi, NATO dhe Rusia kryejnë manovra ushtarake

  Lajmi i rradhës

  ‘Kur mësova t’i fshij vetë lotët, gjeta një shpatull ku të qaja’

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë