A mund t’i ngjyrosni ose zbardhni flokët gjatë shtatzënisë?

  Ndërrimi i ngjyrës së flokëve ka qenë gjithmonë një nga kurat më të mira për mërzinë. Dhe me mërzinë që është një nga efektet anësore më të gjera të pandemisë së coronavirusit, nuk është për t’u habitur që njerëzit po ndryshojnë ngjyrën e flokëve më shpesh.

  Është e panevojshme të thuhet, shtatzënia nuk ju largon nga mërzia, as dëshira për të bërë një ndryshim të madh të bukurisë.

  Ndërkohë, të gjithë kemi dëgjuar këshilla të përziera nëse është në rregull zbardhja dhe / ose ngjyrosja e flokëve ndërsa jeni në pritje të një fëmije.

  Pra, a është në të vërtetë e sigurt ngjyrosja e flokëve gjatë shtatzënisë ? Sipas ekspertëve, përgjigjja nuk është e drejtpërdrejtë po ose jo.

  A janë të sigurt përbërësit në trajtimet me ngjyra të flokëve?

  “Kur shikoni historikisht bojërat e flokëve, vite më parë, ato kishin kimikate toksike në to, dhe kishin gjëra që ishin problematike. Dhe tani, kjo nuk është kështu”, thotë Lauren Streicher, profesoresh klinike e obstetrikës dhe gjinekologjisë në Shkollën e Mjekësisë Feinberg të Universitetit Northwestern. “A ka ndonjë gjë kancerogjene në të? Jo. A ka ndonjë gjë që duhet të krijojë probleme në shtatzëni? Jo”.

  Aleha Aziz, profesoresh asistente e obstetrikës dhe gjinekologjisë në Universitetin Columbia, pajtohet që bojërat dhe zbardhuesit bashkëkohorë të flokëve nuk paraqesin rreziqe shëndetësore kur përdoren në mënyrë korrekte. “Kimikatet në ngjyrosjen e flokëve zakonisht nuk mendohet të jenë të dëmshme dhe provat sugjerojnë se thithja sistemike e produkteve të flokëve është minimale”.

  Sidoqoftë, “asnjë nga këto gjëra nuk është testuar në shtatzëna dhe nuk do të testohet”, thotë Streicher. “Askush nuk do të marrë 10,000 gra shtatzëna dhe t’i bëjë të gjitha të lyejnë flokët një herë në muaj dhe të shohin nëse bebet dalin mirë”. 

  Lajmi Paraprak

  A duhen kundërshtuar fëmijët? Si duhet ta drejtojmë xhelozinë e tyre?

  Lajmi i rradhës

  Tetë gjëra që mund të bëni gjatë ushqyerjes me gji të foshnjës tuaj

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë