Mos i bëni këto katër gabime kur freskoheni me kondicionerë

  Gjatë ditëve të verës, shumë njerëz përdorin kondicionerë për t’u freskuar dhe disa shpesh bëjnë gabime që prishin atmosferën.

  Përdorimi i duhur i kondicionerëve është thelbësor për të shfrytëzuar potencialin e tyre të plotë. Gjithashtu, me përdorimin e duhur, do të shmangni faturat e larta të energjisë elektrike.

  Këto katër gabime bëhen nga shumë njerëz kur ftohin një dhomë me kondicioner:

  Nuk i kontrolloni rregullisht filtrat në pajisjen ftohëse

  Është e rëndësishme t’i kontrolloni rregullisht filtrat e kondicionerit për t’i mbajtur të pastër. Një filtër i pastër mundëson rrjedhjen e një sasie më të madhe ajri në pajisje, ndërsa një filtër i ndotur mund të kufizojë rrjedhën e ajrit dhe të çojë në hyrjen e ajrit të pakondicionuar.

  Ajri i papastër ka temperaturë dhe lagështi më të lartë, gjë që vështirëson ftohjen dhe rrit konsumin e energjisë. Kjo është arsyeja pse rekomandohet pastrimi ose zëvendësimi i rregullt i filtrit.

  I mbani dyert dhe dritaret të hapura gjatë ftohjes

  Mbajtja e dyerve dhe dritareve të mbyllura gjatë punës së kondicionerit është e rëndësishme për të parandaluar hyrjen e nxehtësisë nga jashtë. Hapja e dyerve dhe dritareve lejon hyrjen e ajrit të ngrohtë dhe e bën të vështirë ftohjen e hapësirës.

  Për këtë arsye këshillohet që gjatë funksionimit të kondicionerit të mbahen të mbyllura dyert dhe dritaret për të arritur efikasitetin maksimal të ftohjes.

  E bëni rregullimin e shpeshtë të termostatit

  Rregullimi i shpeshtë i termostatit ndërhyn në stabilitetin e temperaturës në dhomë. Nëse i ndryshoni rregullimet shpesh, kondicioneri do të ndizet dhe fiket më shpesh, gjë që zvogëlon efikasitetin e tij.

  Rekomandohet të vendosni termostatin në temperaturën e dëshiruar dhe ta lini në të njëjtin cilësim për një periudhë të gjatë në mënyrë që ta ruani një temperaturë konstante.

  E caktoni temperaturën shumë të ulët

  Edhe pse është joshëse për ta vënë temperaturën në vlerën më të ulët të mundshme gjatë vapës së verës, kjo nuk është e nevojshme dhe mund të rritë konsumin e energjisë.

  Ekspertët rekomandojnë që të vendosni termostatin në një temperaturë të rehatshme që ju përshtatet, në mënyrë që ta reduktoni ngarkesën në kondicioner dhe kostot e energjisë.

  Lajmi Paraprak

  Bexheti ndryshe nga Mexhiti dhe Ganiu: Nuk ka nevojë të formohet parti e re politike

  Lajmi i rradhës

  Gjermania në buxhetin e 2024 më shumë para për armë e më pak për fëmijë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë