Një truk që parandalon formimin e akullit në frigorifer

  Pasi t’i keni ndjekur këto këshilla, frigoriferi juaj do të ketë më pak akull dhe më shumë hapësirë për ruajtjen e artikujve ushqimorë!

  Në frigorifer me ngrirje të thellë formohet akulli, sepse ajri i ftohtë tërheq lagështi nga ushqimi që vendosni në të.

  Ajri i ftohtë nuk mund ta mbajë lagështinë aq të ngrohtë prandaj ai duhet ta grumbullojë diku – në një hapësirë të mbyllur si një frigorifer me ngrirje të thellë ai është në mure dhe sirtarë, transmeton Telegrafi.

  Në mënyrë që frigoriferi juaj të mos jetë gjithmonë i mbuluar me akull (dhe që të mos ju duhet ta shkrini atë çdo dhjetë ditë), provoni disa nga truket e mëposhtme.

  Përdorni vaj

  Këshilla që ndoshta keni dëgjuar shumë herë tashmë është t’i pastroni muret dhe sirtarët me vaj. Kjo do të krijojë një sipërfaqe të rrëshqitshme në të cilën akulli nuk mund të formohet.

  Ky është një opsion i mirë, por nuk e zgjidh vërtet problemin e lagështisë në frigorifer.

  Mbyllni ushqimin mirë

  Për të zvogëluar sasinë e lagështisë në frigorifer, gjithmonë mbylleni mirë ushqimin. Përdorimi i një makine për mbylljen e qeseve është opsioni më i mirë, por mund të përdorni edhe qese me zinxhir ose enë me kapak.

  Nxirrni sa më shumë ajër nga qesja para se ta vendosni në frigorifer. Përdorimi i një qeseje me një mbyllës dhe e një ene me një kapak do të parandalojë formimin e akullit në frigorifer, ndërsa nxjerrja e ajrit nga qesja do të parandalojë formimin e akullit brenda qeses. /Telegrafi/

  Lajmi Paraprak

  FOL

  Lajmi i rradhës

  Milloshoski: Protestat do të vazhdojnë këtë javë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë