Tre bimët shtëpiake më të lehta për tu rritur

  Ju mund të kafshoni më shumë sesa mund të përtypni nëse nuk e dini nivelin e vështirësisë së bimëve në shtëpinë tuaj.

  Po, është e vërtetë: Bimët shtëpiake zakonisht vendosen në një kategori të lehtë, të mesme ose të vështirë, varësisht për sa vëmendje kanë nevojë.

  Për t’ju dhënë një ide të llojit të bimës që realisht mund të vendosni në dhomën tuaj të ndenjes, ne kemi përpiluar një listë të tre bimëve shtëpiake më të lehta për t’u kujdesur.

  Bima Jade

  Bima mban ujë në gjethet e saj me lëng. Kjo do të thotë që mund të shkojnë javë ose madje muaj pa nevojë për ujë ose vëmendje, për sa kohë që vendoset pranë një dritare me shumë dritë dielli. Në lartësi të plotë, bima e lëngshme qëndron midis tre dhe gjashtë metra e gjatë, megjithëse do të duhet mjaft kohë që të rritet.

  Bima e merimangës

  Bima e merimangës konsiderohet si një tjetër bimë e nivelit fillestar për shkak të rezistencës së saj. Në të vërtetë, kjo bimë e ngjashme me barin është e adaptueshme ndaj shumicës së kushteve të brendshme . Po mendoni se si e ka marrë emrin? Ndërsa kjo bimë rritet, ajo do të formojë “merimangë”, ose grupe më të vogla bari, që varen nga bima kryesore. Si e tillë, ju mund të dëshironi të poziciononi bimën e merimangës në një raft për të marrë efektin e plotë të tufave të gjelbra të varura.

  Zambaku i paqes

  Nëse dëshironi të keni një spërkatje me ngjyra në koleksionin tuaj të bimëve pa vështirësitë që lulet shpesh paraqesin, merrni parasysh një zambak paqeje. Këto bimë me pamje të stilit të lartë, të cilat kanë një “gjethe të bardhë” të gjatë, të bardhë, nganjëherë quhen “bimë dollapësh”, sepse janë shumë të lehta për t’u kujdesur. Plus, ato bëjnë filtra të shkëlqyeshme të ajrit, dhe madje neutralizojnë gazrat toksikë si monoksidi i karbonit. 

  Lajmi Paraprak

  Osmani: Përforcimi i sistemit arsimor përmes pasurimit të përmbajtjeve edukative të IHRA-s është i domosdoshëm

  Lajmi i rradhës

  Snopçe: Qeveria të mbajë përgjegjësi ndaj emërimit të anëtarit të ri në KRRE

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë