Rikuperoni bimët dhe mbroni ato nga dëmtuesit me ndihmën e uthullës

  Një kopshtar me përvojë ndau një recetë për një insekticid të bërë në shtëpi, dhe përbërësi kryesor në këtë zgjidhje të fuqishme është uthulla.

  Shumica e njerëzve përdorin uthull në kuzhinë, madje as nuk e kuptojnë se mund të jetë një zgjidhje e përsosur për mbrojtjen e bimëve nga dëmtuesit.

  Përveç kësaj, mund të ndihmojë në rikuperimin e bimëve që kanë filluar të vyshken.

  Të vetmet gjëra që ju nevojiten janë:

  ▪ uthulla,
  ▪ kripa dhe
  ▪ uji.

  Përgatitja:

  Përzieni një lugë gjelle uthull me një lugë gjelle kripë dhe katër litra ujë të ngrohtë dhe spërkatni bimët e kopshtit me këtë tretësirë. Në këtë mënyrë ju i mbroni ato nga dëmtuesit.

  Përsëriteni procedurën një herë në javë.

  Mbrojtja e bimëve nga milingonat

  Milingonat nuk e durojnë erën e uthullës, kështu që do të jetë e mjaftueshme për të spërkatur dheun me një përzierje të uthullës dhe ujit dy deri në tre herë në javë.

  Zgjatni afatin e ruajtjes së luleve të prera

  Hidhni një lugë gjelle uthull dhe një lugë sheqer në një vazo me ujë. Në këtë mënyrë, lulet tuaja do të qëndrojnë ende të freskëta, të bukura dhe do të zgjasin shumë më gjatë. 

  Lajmi Paraprak

  Bima që mund të zgjasë deri në 75 vjet, rekomandohet ta mbillni në kopsht ose në shtëpi

  Lajmi i rradhës

  Nëse shkrini frigoriferin kështu, ndaloni menjëherë!

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë