Si të shpëtoni nga barërat e këqija në kopsht me ndihmën e kripës së kuzhinës

  Heqja e barërave të këqija në kopsht është një detyrë nga e cila frikësohen shumica e kopshtarëve.

  Shkulja e barërave të këqija kërkon shumë kohë dhe kërkon përsëritje, por shumëkush gjithashtu dëshirojnë të shmangin përdorimin e herbicideve kimike të disponueshme në treg pasi ato paraqesin rrezik për mjedisin dhe shëndetin.

  Prandaj, ka disa herbicide jo toksike që mund të përdoren për të kontrolluar në mënyrë efektive barërat e këqija në kopsht, të tilla si kripa e tryezës. Megjithëse asnjë herbicid nuk mund të etiketohet kurrë si me të vërtetë i parrezikshëm në kopsht, kripa (klorur natriumi) është një zgjidhje natyrale që funksionon mirë në barërat e këqija.

  A mund të përdoret kripa për të shkatërruar barërat e këqija

  Me pak fjalë, kripa është një herbicid efektiv jo-toksik. Sidoqoftë, jo e gjithë kripa është e njëjtë kur bëhet fjalë për kontrollin e barërave të këqija. Duhet të përdoret kripa e zakonshme e jodizuar ose jo-jodizuar. Sigurohuni që paketa të përfshijë klorur natriumi, jo sulfat magnezi, kripë guri ose kripë deti.

  Kur përdorni kripë si herbicid, ajo duhet të zbatohet me kujdes. Mund të vrasë lehtësisht bimë ose shushunja përreth në tokë dhe të ndikojë në shëndetin e tij në planin afatgjatë. Sasia e madhe e kripës madje mund të sterilizojë tokën me kalimin e kohës. Prandaj, kripa mund të përdoret në mënyrë më efektive për të trajtuar barërat e këqija që nuk janë të rrethuara nga bimët që ju nevojiten në kopsht, të tilla si barërat e këqija që dalin nëpër çarje në asfalt ose trotuar ose rriten midis shkëmbinjve në oborr.

  Si ndikon kripa në kontrollin e barërave të këqija

  Kripa vepron për të shkatërruar barërat e këqija duke tharë bimët dhe prishur ekuilibrin e ujit të qelizave bimore. Meqenëse kripa është e tretshme në ujë, ajo aplikohet në mënyrë më efektive kur përzihet me ujë, pasi kjo lehtëson thithjen e barërave të këqija. Kloruri i natriumit është shumë toksik për të gjitha bimët, prandaj duhet të keni kujdes kur e përdorni. Në përgjithësi, kripa përdoret më mirë si një herbicid për kopshte të vogla ose për të mbajtur nën kontroll barërat e këqija.

  Si përdoret kripa si herbicid

  Kripa është më efektive si herbicid kur përzihet me ujë. Fuqia e rekomanduar e përzierjes së ujit të kripur varet nga vendi ku planifikoni të aplikoni herbicidin. Nëse po aplikoni kripë në barërat e këqija në kopshtin tuaj me bimë të tjera që nuk doni të vrisni, duhet të filloni me një përzierje më të dobët – si një përzierje në raport një me dy të kripës dhe ujit.

  Përndryshe, nëse po përdorni kripë në një zonë ku shëndeti afatgjatë i tokës nuk është problem (të tilla si guri në oborr, çarje në rrugët e rrugëve, etj.), mund të bëhet një përzierje shumë më e fortë si dy me një ose tre me një. Kjo sasi kripe patjetër që do të ndikojë në nivelin e pH të tokës me kalimin e kohës dhe mund të bëjë që ajo të bëhet sterile.

  Solucionet e ujit të kripës duhet të aplikohen direkt në gjethet e barërave të këqija. Shmangni njomjen e rrënjëve me përzierjen për të mbrojtur tokën dhe bimët përreth. Uji i kripës mund të aplikohet duke përdorur një spërkatës ose mund të derdhet nga një enë. Nëse ka bimë të tjera afër, ujitini ato me bollëk pasi të keni përdorur herbicidin te barërat e këqija për të larë çdo ujë të kripur që ka arritur në tokën përreth.

  Lajmi Paraprak

  Pllakatë falënderimi “Hvala Srbijo” për donacionin e vaksinave Covid-19

  Lajmi i rradhës

  Personat që kishin ndërmend të bënin fotografi, por krijuan kryevepra

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë