BREAKING NEWS (BBCNN)

  Ervin Hatibi

  BREAKING NEWS (BBCNN)

  Prapë luftë dhe prapë
  makinat
  e refugjatëve nën avionë
  kanë targat perse të
  Afganistanit

  mjekë pa kufij
  të parruar
  tymosin
  jashtë vdekjes pop të Bob Marlit

  HYRJE

  pjesëmarrje vullnetare
  e fytyrave nëpër
  dekore qytetare
  faqe që përtërihen
  faqe vajzash, fasada dekadash
  që përhihen në
  fizarmonikime
  kolibrore
  ditarësh
  të një
  (dy, tre, katër, pesë…)
  adoleshence
  me afat të parashikuar skadence

  AGENDA

  Të hapësh derën, të mbyllësh derën
  të presësh me syze dielli verën
  të ndërrosh parfumin
  dekorin
  kostumin
  të bësh maksimumin
  të përdorësh telekomandën
  të shtypësh tetën
  dyshin
  gjashtën
  të kujdesesh për tonin kur ngre telefonin
  -të dielën votonin
  të zhysësh kartonin
  për një emër
  mashkull a femër-si herën tjetër
  të ndërrosh fenë, ndoshta dhe seksin
  të gjesh pretekstin

  THIRRORE KORRIDORI

  Goca t’buk’ra të rinisë sime të parë
  Për ju më hapen e më bien përduarsh
  Freskoret kineze të enumeracionit
  Me ju hapen e mbyllen afresket
  Përgjithësisht bardhezi
  Të arkivave të tranzicionit
  “…Sonila Sopi u gjet e therur
  Në Milano, në plehra e hedhur”
  Gocat e buk’ra të rinisë sime të parë
  Ju ishit pa e ditur dhe pa faj
  Bija të luleve të San Franciskos oqeanike
  Por shampot ju vinin nga Bullgaria
  False dhe ballkanike
  Ju vetëm liri, liri kërkonit
  Dhe mëshirë nga motoristët e palarë të Babrroit
  Goca të mira të Tiranës së parë
  Burrat tuaj janë reporterët italianë
  E ju më dukeshit të gjitha të mira
  Kurse unë isha thjesht i pakrehur
  Dhe nuk kam pasur kurrë Sida
  Thjesht më pëlqenin legjendat dhe Stigma
  Si kafshë shtëpiake, por e egërsuar
  Ju vrojtoja
  Përtej Bob Marlit biond të flokëve të mi
  Goca të mira, të njohura, të Tiranës së natës
  Me zhargonin tuaj të zhdukur tashmë
  Bashkë me baret efemere
  Në Jug t’Unazës
  Bashkë me pseudonimet romantike të spaçatorëve të
  Vjetër
  Që në fakt e nxirrnin bukën
  Me ndonjë zanat tjetër
  Zhdukur zërat tuaj si mente në mitingun e opozitës
  Që zgjaste sa besimi ndaj politikës
  Zhdukur përfundimisht silueta juaj e mirë
  Nëpër palestra
  Ku sot fabrikojnë një tip femrash të tjera
  (pak më të lehta)

  Shënim: Cikël i marrë nga vëllimi “Pasqyra e Lëndës”, shtëpia botuese “Ora”, 2004

  Lajmi Paraprak

  Ka ardhur koha për të hedhur furçën e dhëmbëve

  Lajmi i rradhës

  Bugajski: Rusia së shpejti do të shpërbëhet, koha që Kosova të jetë pjesë e NATO-s

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë