“Dashuria është abstrakte”

  Arben Duka

  Dashurinë, dashurinë,
  Asnjeri s’e ka arritur,
  Nëpër misteret e saja,
  Hyn e del i pastërvitur!

  S’e njohim në të vërtetë,
  As në prill, e as në maj,
  Po dhe pa e njohur fare,
  Ne jemi robër të saj!

  Dashuria s’ka formula,
  Që përmendësh ti mësosh,
  Po për të ësht’ vënë vula,
  Thjesht duhet të dashurosh!

  Dashuria s’njeh logjikë,
  Ndryshe dashuri s’do qe,
  Është abstrakte edhe pikë,
  Ndaj dot se kuptojmë ne!

  Dashuria, dashuria,
  Jo, nuk ka formula fikse,
  Dhe në një zemër që digjet,
  S’mund të futesh me zjarrfikëse!

  Koha ikën si shigjetë,
  Si shigjetë e vetëtimë,
  Po ne s’e njohim gjithë jetën,
  As veten, as dashurinë!

  Lajmi Paraprak

  Çfarë tregon akulli i tepërt në frigoriferin tuaj?

  Lajme tjera

  I mjeri popull i atdheut tim

  Isuf Luzaj Natyrë, moj mëmë Sa poshtë kemi rënë! Dëshpërim, dëshpërim, dëshpërim,Të ngriheshin nga varret Balsha i Parë,Leka,Pirrua,Teuta,Genci,Gjergj…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë