‘Natën, shpesh më zë ankthi’

  ”Vdekja më vjen prej syve të tillë”

  Fragment

  Natën, shpesh më zë ankthi, më kaplojnë djersë të ftohta, më del gjumi kohë e pa kohë, shoh ëndrra të këqija: bolla që dalin prej syve të tu dhe m’i vërsulen kërthizës, tigra, që duke kërcëllitur dhëmbët, më sulmojnë kokën; sorra dhe korba që janë kurdisur në kornizën e fotografisë sime dhe krrokasin, krrokasin, krrokasin, ndjellin zi dhe më shtien tmerrin. Sa shpesh më del përpara syri i Danjollit të Sherkës, i zmadhuar sa një disk, is hpuar në mjedis dhe do të m’i lexojë mendimet. Çohem atëherë, e shikoj derën a është e mbyllur mirë dhe e rrotulloj çelsin edhe një herë; që të mos hyjë Danjolli me syrin e tij.

  Rexhep Qosja

  Lajmi Paraprak

  Bill Gates sugjeron pesë libra që duhet të lexoni këtë verë

  Lajmi i rradhës

  Filipçe: Të gjithë qytetarët të cilët janë paraqitur për vaksinim do të marrin termin për imunizim

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë