PSE HESHTIN ARTISTËT..?

  Lirim Alija

  Tragjedia e popullit nuk fillon atëherë
  kur shfaqen anomalitë
  dhe diskriminimi i tij;
  por kur ndaj këtyre gjërave heshtin intelektualët, artistët…
  poetët në veçanti

  Ata, me talentin dhe guximin e tyre,
  duhet t’i sulmojnë ashpër
  për hir të së vërtetës;
  dukuritë e ndryshme negative
  që kanë ngulfatur shoqërinë
  në çdo sferë të jetës

  Natyrisht, kjo s’është arenë e mbyllur
  ku do qëronim hesapet
  njëherë e përgjithmonë me të;
  por, makineria e së keqes
  s’mund të shkatërrohet aq lehtë,
  pa bërë asgjë

  Në çdo kohë, artistët dhe poetët
  kanë qenë një lloj akademie
  që kurrë s’ka heshtur;
  me fjalë popullin e kanë ngritur
  nga shtrati i vdekjes
  kur ka dergjur

  Mirëpo, çka ndodh me ne…
  a kemi në mesin tonë njerëz
  të kësaj natyre?
  Padyshim, me qindra, mijëra
  por, vështirë e kam ta kuptoj
  heshtjen e tyre

  Kemi vlera shumë të çmuara,
  thesare që gjithsesi duhet
  të dalin në sipërfaqe;
  t’ia kthejnë shkëlqimin dhe aromën
  kësaj bote të mallkuar
  dhe shëmtaraqe.

  Lajmi Paraprak

  Grubi – BE-së: Ne sakrifikuam mjaft, tani është radha juaj!

  Lajmi i rradhës

  Sa është e vërtetë se për vaksinat “Sinopharm” është paguar një çmim më i lartë se vaksinat tjera?

  Lajme tjera

  Profeti i pabarazisë

  Anton Jäger, Dominik LeusderShqyrtim i librit Kapitali dhe Ideologjia të Thomas Piketty-i Përpara Thomas Piketty-së, ishte Bernard Sanders-i. “Amerikanët janë…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë