‘Udhëtimi i fundit’

  Juan Ramon Jimenez

  …Edhe unë do të iki. Do të mbeten
  zogjtë këngëtarë;
  do të mbetet kopshti im, me pemën e gjelbër
  dhe me pusin e bardhë.

  Mbrëmjeve qielli do të jetë i kaltër, i qetë;
  do kumbojnë siç kumbojnë sonte
  kambanat në kambanore.

  Do të vdesin ata që më duan,
  viset do të rilinden për vit,
  anës së kopshtit me lule e gëlqere
  do të endet shpirti im nostalgjik.

  Edhe unë do të iki. Fare vetëm, pa vatër,
  pa pemën e gjelbër, pa pusin e bardhë,
  pa qiellin e kaltër, të qetë…

  Do të mbeten zogjtë këngëtarë.

  Lajmi Paraprak

  Sali: Hapësirat e gjelbëra në Çair janë uzurpuar

  Lajmi i rradhës

  Dalje më e vogël në zgjedhjet lokale që nga pavarësia e shtetit, partitë bëjnë thirrje për mobilizim në rrethin e dytë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë