Zbulime të reja nga qyteti i fundosur antik në Egjipt

  Zhytësit kanë zbuluar mbetje të rralla të një anije ushtarake në qytetin antik të fundosur “Thonis-Heracleion”, dikur porti më i madh i Egjiptit në Mesdhe – dhe një kompleks që ilustron praninë e tregtarëve grekë.

  Qyteti, i cili kontrollonte hyrjen në Egjipt në grykën e një dege perëndimore të Nilit, dominoi zonën për shekuj me radhë përpara themelimit të Aleksandrisë, shkruan CNN.

  I shkatërruar dhe i fundosur së bashku me një zonë të gjerë nga disa tërmete, “Thonis-Heracleion” u rizbulua më 2001 në gjirin Abu Qir pranë Aleksandrisë, tani qyteti i dytë më i madh i Egjiptit.

  Studimet tregojnë një trup të anijes me fund 25-metra, me lopata dhe velë të madhe, që i ngjason ndërtimeve të lashta egjiptiane.

  Lajmi Paraprak

  Kanuni i Lek Dukagjinit dhe njohja e tij prej shtetit të Venedikut

  Lajmi i rradhës

  Zaevi propozon që zgjedhjet lokale të mbahen më 31 tetor, opozita e kundërshton

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë