23 mijë ukrainasë dhe 8 mijë rusë vizituan Shqipërinë këtë vit

  Lufta bëhet në Ukrainë, ndërsa pushimet në Shqipëri.

  Dëshmi e këtyre ngjarjeve, janë numrat që jep Ministria e Turizmit me fluksin e turistëve rusë dhe ukrainas që kanë ardhur në 6 muajt e parë të vitit.

  Konkretisht, Shqipëria është prenotuar dhe vizituar deri në 30 qershor nga 23 640 ukrainas dhe 8150 rusë.

  Krahasuar me gjysmën e parë të vitit të kaluar, numri i ukrainasve, është rritur me 103%, ndërsa numri i turistëve me origjinë nga Rusia ka pësuar një ulje të lehtë.

  Të dhënat për Shqipërinë, sugjerojnë se lufta e armatosur në territorin ukrainas nuk i ka penguar banorët e dy shteteve të udhëtojnë për qëllimet turistike, nëse marrin në konsideratë edhe qarkullimin në shtetet e tjerë.

  Rrugët e hapura në perëndim të Ukrainës dhe politika liberale e perëndimit me turistët rusë, duket se kanë rezultuar efikase në flukset dalëse turistike, ndërsa e kundërta ka ndodhur në dy shtetet lindore, ku vizitorët janë reduktuar ndjeshëm. /Euronews Albania/

  Lajmi Paraprak

  A do të shpallet fatkeqësi elementare për prodhimet bujqësore në RMV?

  Lajmi i rradhës

  Kurti: Serbia vazhdon të refuzojë të hapë arkivat për personat e zhdukur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë