Bytyqi paralajmëron kallëzime penale ndaj kompanive që nuk i kanë kryer pagesat ndaj punëtorëve

  Zëvendëskryeministri, Fatmir Bytyqi, duke iu përgjigjur akuzave të sindikatës dhe punëtorëve për mos pagesën e rrogave për muajit mars dhe prill nga ana e kompanive edhe pse të njëjtat kanë marrë mjete nga pakot ekonomike të qeverisë, sqaroi se qeveria nuk mund t’i transferojë mjete drejtpërdrejt tek punëtorët, sepse me këtë vendoset në vendin e punëdhënësit.

  Ne kemi thënë qartë se Qeveria nuk mund të marrë rolin e punëdhënësit në pagimin e pagave të punëtorëve, sepse mendoj se do të kishim prishur shumë rregulla të cilat janë vendosur në tregun e lirë të punës”.

  “Ne si Qeveri kemi treguar se me vendosjen e masave kemi krijuar mekanizëm për të gjetur çfarëdolloj keqpërdorimi të parasë publike.”,- u shpreh zëvendëskryeministri, Fatmir Bytyqi.

  Të gjithë ata të cilët nuk kanë paguar pagat e punëmarrësve do të përballen me padi penale, theksoi Bytyqi.

  Lajmi Paraprak

  “Tym i bardhë” në Romë, presidentët e Bullgarisë dhe RMV: Gjetëm gjuhën e përbashkët

  Lajmi i rradhës

  Sanksionohen tre autobusë në rrugën Gostivar-Kërçovë, autobusi ishte i stërngarkuar me udhëtarë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë