Bytyqi: Shpenzimi transparent i mjeteve buxhetore është prioritet strategjik Qeverisë

  Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi sot u takua me delegacionin e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), i udhëhequr nga Fric Bashmair.

  Siç njoftojnë nga kabinet i zv.kryeministrit, qëllimi i vizitës së delegacionit të FMN-së është të dëgjojë nga dora e parë situatën me shpenzimet buxhetore, më konkretisht për të ashtuquajturin rishikim të shpenzimeve (Spending reviews), si parathënie e misionit në terren të FMN-së në Shkup të paralajmëruar për muajin shtator.

  “Fric Bashmair e informoi zëvendëskryeministrin Bytyqi se FMN-ja tashmë ka punuar me disa vende në realizimin e shpenzimeve buxhetore si mjet për përmirësimin e shërbimeve të Qeverisë përmes shpenzimeve të dedikuara dhe transparente të fondeve publike. Zëvendëskryeministri Bytyqi, nga ana e tij, falënderoi FMN-në për interesimin e tij për institucionalizimin e këtij funksioni në vendin tonë, dhe e njoftoi delegacionin e lartë të FMN-së se Maqedonia e Veriut ka tre vjet që po punon në përgatitjen e Strategjisë Kombëtare për Zhvillim (SKZH), e cila së shpejti duhet të votohet në Kuvend, kështu që përmes rishikimit të shpenzimeve si mjet, secila ministri në mënyrë transparente do t’i shpenzojë mjetet buxhetore sipas prioriteteve të përcaktuara më parë për shpenzime”, thuhet në njoftimin e shërbimit për shtyp të zv.kryeministrit.

  Në fund, siç kumtohet, Bytyqi ka thënë se mbështetja e FMN-së në fushën e shpenzimeve buxhetore është shumë e rëndësishme, sepse shpenzimi transparent i mjeteve buxhetore është prioritet strategjik i kësaj Qeverie.

  Lajmi Paraprak

  Viti i ri shkollor, do të fillojë me probleme të vjetra

  Lajmi i rradhës

  A prishet mielli – Si të ruani vlerat e tij sa më gjatë në shtëpi

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë