Del renditja për universitetet më të mira në RMV, por RWU i vlerëson të fundit në listën botërore të universiteteve

  Universiteti “Shën Kirili dhe Metodi” (UKIM) mbetet institucioni i arsimit të lartë i renditur më së miri në RMV në listën botërore të universiteteve në renditjen Webometrics të Universiteteve Botërore (Webometrics). UKIM në renditjen e universiteteve të janarit radhitet në vendin e 1594-të, pra 100 pozita më poshtë në krahasim me renditjen e korrikut të vitit 2021, shkruan Meta, përcjell Nistori.

  Vendin e dytë në vend e zë universiteti “Goce Dellçev” nga Shtipi, i cili renditet në vendin e 3711-të në mesin e universiteteve botërore, për dallim nga pozita e 3153-të që zinte në renditje gjashtë muaj më parë.

  I treti në listë është Universiteti i Europës Juglindore nga Tetova, i cili në janar të këtij viti është në vendin e 4547-të, ndërsa vitin e kaluar në korrik ishte në pozitën e 4094-të në renditjen botërore.

  Vlerësimi i Universitetit Shtetëror të Tetovës rezulton që është në pozitën e 4610-të në renditje në janar 2022, krahasuar me vendin e 4475-të që përvetësoi në korrik të vitit 2021.

  Që kthimi të jetë i plotë, Universiteti “Shën Kliment Ohridski” nga Manastiri në listën botërore në janar 2022 zë vendin e 6304-të, ndërsa në renditjen e mëparshme të Webometrics ishte në vendin e 5439-të.

  Ndër pozitat kryesore të renditura nga gjithsej 22 institucione të arsimit të lartë në vend, një përmirësim i renditjes në janar 2022 krahasuar me korrikun e vitit 2021 është në Universitetin Ndërkombëtar Ballkanik në vendin e 8877 dhe Universitetin e Shkencave dhe Teknologjisë së Informacionit nga Ohri, i cili gjendet pozitën 14,444 në listën botërore të universiteteve më të mira.

  Universiteti i Beogradit, si dhe institucionet kryesore të arsimit të lartë nga Republika Çeke, Polonia, Greqia, Sllovenia dhe vende të tjera në Europën Juglindore dhe Qendrore janë në renditjen më të fundit edhe atë në mesin e 500 universiteteve më të mira në botë. Pozicionin e parë, si universiteti më i mirë në botë dhe në janar 2022 renditet Universiteti i Harvardit në Shtetet e Bashkuara. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Ministri Shaqiri: Gjithmonë kam qenë për mësim me prezencë fizike

  Lajmi i rradhës

  Mehmedoviq: RMV është në vendin e gjashtë apo shtatë për numrin më të madh të vdekjeve nga Covid-19

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë