Deputetët unanimisht kanë mbështetur ndryshimet në Ligjin për bujqësi dhe zhvillim rural

  Me 90 vota “pro”, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, Kuvendi sot në seancën e 64-të e miratoi Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për bujqësi dhe zhvillim rural me procedurë të shkurtuar. Propozues të ligjit janë një grup deputetësh nga shumica në pushtet.

  Deputetja Dafina Stojanoska nga VMRO-DPMNE tha se nuk zbatohet dhe respektohet Rregullorja e Kuvendit dhe se seancat e sotme të Kuvendit janë caktuar në distancë prej dhjetë minutash, që do të thotë, siç tha ajo, se nuk do të ketë koha për çdo fjalim pas çdo pike, pse një fjalim zgjat 10 minuta. Ajo shtoi se në Kuvend nuk mundësohet dhe nuk ka debat të hapur dhe nuk lihet hapësirë ​​për përgatitjen e deputetëve.

  “Përkundër gjithë dezinformatave, grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së dhe koalicioni ‘Rilindja e Maqedonisë’ i jep mbështetje të plotë projektligjit, por ende kemi vërejtje të caktuara, të cilat sigurisht duhet t’i theksojmë me diskutimet tona”, tha Stojanoska. Ai beson se qeveria nuk ekziston, nuk interesohet për punë dhe shtoi se zgjidhja janë zgjedhje të shpejta dhe të parakohshme.

  Deputetët e VMRO-DPMNE-së në debat vunë në dukje problemet aktuale të fermerëve në vend dhe shtuan se LSDM dhe BDI kanë pasur mundësi për korrigjim, por nuk kanë bërë asgjë. Ata përkujtuan trajtimin e bujqëve, subvencionet e papaguara për bujqit nga viti 2021, 2020 dhe 2019 dhe theksuan se shteti ka detyrime të papaguara ndaj bujqëve, se bujqit gjithmonë meritojnë një zgjidhje më të mirë ligjore.

  Deputetja Ljubica Spasova nga LSDM-ja tha se është gënjeshtër se nuk ka para në buxhet dhe se për këtë nuk u paguhen subvencione bujqëve. Ajo tha se në buxhet janë paraparë një miliard e 300 milionë denarë dhe pas votimit të këtij ligji dhe pas publikimit të tij në “Gazetën Zyrtare”, subvencionet do të mund të paguhen menjëherë për bujqit. Ai theksoi se nuk është e vërtetë që subvencionet nuk janë paguar deri më tani dhe theksoi se ka pagesa me kohë dhe jo selektive.

  Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, pas votimit të Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Bujqësi dhe zhvillim rural, në procedurë të shkurtuar, ka ndërprerë seancën e 64-të dhe ka dhënë pesë minuta pauzë për përgatitjen e shërbimeve.

  Pas pauzës do të vazhdojë seanca e 54-të, të cilën do ta kryesojë nënkryetari i Kuvendit Goran Misovski. 

  Lajmi Paraprak

  UEFA nderon dy yjet e Real Madridit për sezonin fantastik në Ligën e Kampionëve

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë