Ag Apolloni: Letërsia, diçka që shkruhet me kokë, por edhe me zemër (Video)

  Fotografi: Nistori

  Intervistoi | Donika Bakiu

  Sot Nistori.com ka intervistuar prozatorin, studiuesin e letërsisë nga Kosova Ag Apolloni. Intervista është zhvilluar gjatë vizitës së tij në Tetovë, përkatësisht në panairin e librit “Tetova 2021”. Apolloni është i njohur për krijmtarinë e tij letrare e në veçanti për veprën “Zomb”, “Ulurima e ujkut”, “Zazen”, si dhe shumë vepra tjera letrare.

  Letërsia është shprehje e ndjenjave, e mendimeve. Diçka që shkruhet edhe me kokë, por edhe me zemër. Apolloni thotë se është e vështirë të flitet për tipologjinë e lexuesit shqiptar, por letërsia shqipe lexohet dhe shqiptarët janë popull që lexojnë.

  A ka arritur letërsia shqiptare në nivelin artistik të asaj europiane/botërore? Apolloni thotë se ai nivel është vështirë i arritshëm, por kah ai nivel po shkojmë.

  • Si ju duket Tetova, a vini shpesh këndej?
  • Çfarë është letërsia për ju?
  • Cilët janë librat e parë që i keni lexuar?
  • Si është lexuesi shqiptar sot?
  • A ka arritur letërsia shqiptare në nivelin artistik të asaj europiane/botërore?
  • Cilën vepër e çmoni si më të mirën?
  • Romani “Ulurima e ujkut” mbart një përgjegjësi të madhe intelektuale e shpirtërore. Ka bëre jehonë dhe është përkthyer në disa gjuhë të huaja! Aty shkruani edhe për rrafshin erotik dhe atë fetar. Libri është kritikuar për këto dy dimensione. A e poshtëron ky libër gruan shqiptare dhe fenë Islame?

  Për të gjitha këto, ndiqeni intervistën në vijim. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Defekt në autobusin e “Ido Tours”, udhëtarët nga paniku thyejnë xhamat

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë