Shenjat e çuditshme në kryqëzimin e një qyteti francez u bënë hit në rrjetet sociale

  Një qytet i vogël në perëndim të Francës, është bërë viral për shënjimin e një kryqëzimi trafiku me vija të bardha për të ngatërruar shoferët dhe për t’i detyruar ata të ngadalësojnë shpejtësinë.

  Në qytetin Bauné, afër Angers, jetojnë rreth 1700 njerëz, por çdo ditë përballen me trafik aktiv, sepse ndodhet në kryqëzimin e dy rrugëve lidhëse D74 dhe D82.

  Në këtë qytet të vogël kalojnë çdo ditë rreth 2300 shoferë, dhe disa prej tyre lëvizin me shpejtësi mbi 100 kilometra në orë, pavarësisht se kufiri në kryqëzim është vetëm 30 kilometra në orë.

  Për të detyruar drejtuesit e mjeteve të ulin shpejtësinë, autoritetet vendore kanë dalë me shenja konfuze rrugore në formën e linjave të mbivendosura të vazhdueshme. Interesante, kjo strategji që dha rezultat.

  Fotografitë e tabelave të çuditshme në një kryqëzim në Bauné janë bërë virale në mediat sociale franceze.

  Shumë njerëz kanë theksuar se vija e bardhë e fortë është e pakalueshme, kështu që nuk ka shumë kuptim që ato të vendosen.

  Të tjerë thjesht pyesnin veten pse autoritetet lokale nuk përdornin mjete më tradicionale për të reduktuar shpejtësinë e automjeteve, si rrethrrotullimet apo semaforët. 

  Lajmi Paraprak

  Në Shkup, qytetarët hedhin në kontejnera edhe mobilje të vjetra apo materiale ndërtimi

  Lajmi i rradhës

  Kur të jesh plakur

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë