LSM sot do ta shënojë Ditën ndërkombëtare të punës me protestë, kërkohet rritje e rrogave

  Lidhja e sindikatave të Maqedonisë sot do ta shënojë Ditën ndërkombëtare të punës me protestë të sindikatave duke kërkuar harmonizim të rrogave të tjera me rritjen e rrogës minimale.

  Sindikata kërkon rritje lineare prej 2.806 denarëve të të gjitha rrogave në shtet, duke filluar nga punëtori i përgjithshëm deri te presidenti i shtetit.

  Protesta do të fillojë në orën 12:30 para ndërtesës së LSM-së, pas çka do të vazhdojë para Kuvendit, ndërtesës së Organizatës së punëdhënësve dhe Odës ekonomike dhe do të përfundojë para Qeverisë, ku do të bëhen kërkesat.

  Nga LSM u bënë thirrje organizatave të tjera sindikaliste dhe konfederatave në vend t’i bashkëngjiten protestës së 1 Majit dhe bashkërisht të luftojnë për të drejtat e punëtorëve.

  “Nevojiten reagime më të guximshme, më intensive dhe më të shpejta për tejkalimin e problemeve, për rritje të rrogave për 2.806 denarë në shumë neto të të gjithë punëtorëve në sektorin privat dhe publik, si dhe për krijimin e vizioneve dhe perspektivave të reja. I bëjmë thirrje Qeverisë për produktivitet dhe vendosmëri më të madhe në veprimin për rritjen e rrogave të punëtorëve”, thuhet në shpalljen e LSM-së.

  Vendimi për t’u organizuar protestë e sindikatave më 1 Maj është sjellë nga ana e Kryesia dhe Këshilli si trupa më të lartë të LSM-së.

  Lajmi Paraprak

  Nikolloski: BE duhet t’i bëjë presion Bullgarisë për ta tërhequr veton

  Lajmi i rradhës

  “Nuk kam para as për shërim”

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë