Rritet interesi i nxënësve për shkollën e mesme të arkitekturës dhe ndërtimtarisë

  Fotografi ilustruese

  Në kuadër të fazës së dytë nga fushata “Mëso me mençuri, puno me profesionalizëm” , në shkollën e mesme profesionale “Zdravko Cvetkovski”, u bë promovimi për të gjitha drejtimet që ajo i ofron për nxënësit, të përfshirë degët e dizajnit, arkitekturës, ndërtimtarisë, gjeodezisë, montues të ndërtimit dhe montues të pllakave dhe dyshemeve.

  Zëvеndësdrejtori i shkollës, Tesnim Etemi tha se interesimi i gjeneratave të reja është i madh dhe po rritet nga viti në vit, ndërsa si më pak të interesuara i cilësoi atë të degës ndërtimtarisë dhe gjeodezisë.

  “Interesimi është tek dizajni dhe arkitektura më së shumti, atje e kemi të themi mbushjen e klasave, kurse të tjerat janë pak më të dobëta, ndërsa duhet të jetë e kundërta, ndërtimtaria është kërkes e tregut dhe punës në Maqedoni, do të kisha bërë apel nxënësve të regjistrohen në drejtimet ndërtimtari dhe gjeodezi. Kemi interesim çdo vit, më shumë e më shumë”, tha për “TV Shenja” Tesnim Etemi – zëvëndës drejtor i shkollës së mesme profesionale “Zdravko Cvetkovski”

  Etemi gjithashtu tha se nxënësit që do të jenë në arsimin katërvjeçar në të gjitha drejtimet, me aplikim në Мinistrinë e Arsimit dhe Shkencës do të fitojnë bursë, kurse atë të trevjeçares, do të munden të marrin nga 3500 denar për çdo muaj si ndihmë financiare.

  Lajmi Paraprak

  Reformat në arsim, protestohet në 20 qytete të vendit

  Lajmi i rradhës

  “PANDEMIA” NGADALËSON GAZIFIKIMIN E POLLOGUT

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë