Mexhiti: Personalisht do të inicioj mbikëqyrje inspektuese për çdo dëmtim të pacientëve

  “Personalisht do të inicioj mbikëqyrje inspektuese për çdo rast për të cilin ekziston edhe dyshimi më i vogël për dëmtim të pacientëve”, tha Ministri i Shëndetësisë Fatmir Mexhiti në takimin e sotëm të punës me Drejtoreshën e Inspektoratit Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor, Renata Mladenovska.

  Në takimin, i cili u mbajt me iniciativë të ministrit të Shëndetësisë, Mexhiti, u diskutua edhe për zhvillimet aktuale në kujdesin shëndetësor, për të cilat Ministria e Shëndetësisë inicioi një inspektim të jashtëzakonshëm.

  “Ministria e Shëndetësisë është vigjilente në monitorimin e punës së të gjitha institucioneve të shëndetit publik dhe është në koordinim të vazhdueshëm me strukturat drejtuese. Nuk do të lejojmë që rastet të mbesin të pazgjidhura, duhet të ketë llogaridhënie kur bëhet fjalë për shëndetin e qytetarëve. Kudo që lind një dilemë në se kujdesi i duhur shëndetësor u ofrohet pacientëve dhe nëse ata kanë marrë trajtimin e duhur, ne do të fillojmë mbikëqyrjen në terren”, tha Mexhiti.

  Ministri i Shëndetësisë Mexhiti theksoi se roli i ISHSSH-së në sistemin shëndetësor është i madh dhe se ky institucion duhet të zbatojë seriozisht punën e tij dhe të raportojë në mënyrë transparente, sepse besimi i pacientëve në shëndetin publik varet kryesisht nga ai.

  “Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor është vazhdimisht në terren dhe mbikëqyr përmes inspektimeve të rregullta, të jashtëzakonshme dhe të mbikëqyrura në të gjitha objektet e kujdesit shëndetësor. Ne jemi të fokusuar në ofrimin e kujdesit shëndetësor cilësor dhe ushtrimin e të drejtave të pacientëve. Ne veprojmë në mënyrë të përshtatshme për çdo ankesë ose urdhër të marrë nga Ministria e Shëndetësisë”, tha Mladenovska.

  Gjatë takimit, drejtoresha e ISHSSH-së informoi edhe për inspektimin e jashtëzakonshëm të kryer në lidhje me rastin e një foshnje të vdekur në Spitalin Klinik në Manastir, për të cilin tha se ka përfunduar dhe se rezultatet që do të shpallen në detaje nga ISHSSH-ja priten së shpejti. Ajo theksoi se do të vazhdojë të punojë me zell, në mënyrë që institucioni që ajo menaxhon të veprojë në kohën e duhur dhe të azhurnuar.

  Lajmi Paraprak

  Kasami: Opozita e bashkuar do të jetë shumë më e fuqishme se BDI

  Lajmi i rradhës

  Paris Saint-Germain po shqyrton një masë drastike për të detyruar Mbappen të largohet këtë verë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë