Nënshkruhet marrëveshje partneriteti RMV – BE për programin “Europa Digjitale 2021-2027”

  Në Bruksel u nënshkrua Marrëveshja e Partneritetit midis Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimit Evropian në programin “Evropa Digjitale(2021-2027)”.

  Marrëveshja u firmos nga ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Azir Aliu dhe përfaqësuesit të Komisionit Evropian.

  Gjatë ceremonisë së nënshkrimit të marrëveshjes, ministri Aliu falënderoi BE-në për mbështetjen që i ka dhënë vendit tonë:

  “Sot partnerët tanë, që na kanë qëndruar në krah gjatë revolucionit digjital dhe reformave sfiduese e kanë vlerësuar angazhimin e Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, për këtë arritje të shënuar, transformimin digjital që ka sjell transparencë në administratën publike përmes digjitalizimit të shërbimeve publike. Qeveria jonë mbetet e vendosur për të vijuar transformimin digjital me kërkesat dhe parametrat e BE. Kjo marrëveshje e rëndësishme tregon angazhimin e Maqedonisë së Veriut në përparimin e infrastrukturës digjitale dhe pranimin e mundësive të epokës digjitale. Programi i ‘Evropës Digjitale’ do të ofrojë fonde strategjike për t’iu përgjigjur këtyre sfidave, duke mbështetur projekte në pesë fusha kyçe të kapaciteteve: në superkompjutor, inteligjencë artificiale, siguri kibernetike, aftësi të avancuara digjitale dhe sigurimin e një përdorimi të gjerë të teknologjive digjitale në të gjithë ekonominë dhe shoqërinë, duke i përfshirë Qendrat e Inovacionit Digjital”, deklaroi ministri Aliu.

  Përndryshe, ministri Azir Aliu është duke qëndruar në një vizitë zyrtare tre ditore në Bruksel ku ka realizuar një sërë takimesh të rëndësishme.

  Lajmi Paraprak

  Personat me nevoja të posaçme, kërkesë në MASh

  Lajmi i rradhës

  U përpoqa t’i shpjegoj djalit ZX Spectrum-in dhe nuk ia dola

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë