Pendarovski: Të përqëndrohemi në zhvillimin e aftësive të personave me sindromën Down

  Dita Botërore e Personave me Sindrom Down, dita e 21-të e muajit të tretë, si simbol për tri kopjet e kromozomit të 21-të të cilët i mbajnë personat me Sindrom Down, është vetëm një nga vargu i arsyeve i cili na përkujton se çka kemi bërë për personat të cilët jetojnë me këtë gjendje dhe cilët janë hapat e ardhshëm të cilët duhet t’i ndërmarrim për sigurimin e jetës së tyre cilësore dhe të barabartë, shkroi presidenti Stevo Pendarovski në porosinë me rastin e shënimit të Ditës Botërore të Personave me Sindomin Down, përcjell Nistori.

  “Dita Botërore e Sindromës Down, dita e 21-të e muajit të tretë, si simbol i tre kopjeve të kromozomit 21 të mbajtur nga personat me Sindromën Down, është vetëm një nga një sërë rastesh që na kujtojnë atë që kemi bërë për njerëzit që jetojnë me këtë situatë dhe cilët janë hapat në të ardhmen që duhet të ndërmarrim për të siguruar një jetë të barabartë dhe cilësore.

  Jam i bindur se duke ndërgjegjësuar vazhdimisht opinionin dhe duke forcuar shërbimet gjithëpërfshirëse, mund t’u mundësojmë bashkëqytetarëve tanë me Sindromën Down të ​​kenë një jetë të plotë, të bazuar në barazi dhe mosdiskriminim.

  Le të thyejmë stereotipet, të fokusohemi në funksionalitetin dhe zhvillimin e aftësive të personave me Sindromën Down, për t’u dhënë atyre hapësirë ​​në shoqërinë tonë të përbashkët.

  Për të integruar pa probleme personat me Sindromën Down në shoqërinë në tërësi, kemi nevojë për zbatim të planifikuar dhe të koordinuar të aktiviteteve të të gjitha palëve të interesuara: institucionet shtetërore, institucionet shëndetësore, institucionet arsimore, qendrat sociale dhe organizatat e shoqërisë civile.

  Shpreh mbështetjen time të parezervë për të gjithë prindërit dhe familjet e personave me Sindromën Down, dhe mirënjohje për të gjitha institucionet dhe individët e përfshirë në procesin e tyre arsimor, kujdesin mjekësor dhe mbrojtjen sociale”, thuhet në mesazhin e Pendarovskit.

  Lajmi Paraprak

  Sot në RMV fillon karvani i vaksinimit kundër virusit Korona

  Lajmi i rradhës

  Petkov: Ne jemi për perspektivën europiane të Maqedonisë së Veriut, por edhe të Shqipërisë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë