Punohet në planin për financimin e rritjes së përshpejtuar

  Në Ministrinë e Financave po punojmë për një plan për financimin e rritjes së përshpejtuar. Kjo do të thotë që përveç investimeve që do të vijnë nga fondet publike ose buxhetore ose huazimet, do të ketë një mundësi për të mobilizuar kapital privat duke ndjekur shembullin e planit Juncker i cili siguron instrumente të rinj për tërheqjen e fondeve nga kapitali privat ose fondet private të investimeve me shumëzuesin efekt të ketë një ndikim më të madh në ekonomi, tha Ministri i Financave Fatmir Besimi si i ftuar në Tv24, përcjell Nistori.

  Viti i krizës, theksoi ai, ne e përfunduam me 81 përqind realizim të shpenzimeve kapitale, i cili ishte shumë më i mirë se vitet e mëparshme.

  “Me prezantimin e mekanizmit të ri, do të kërkojmë ta përmirësojmë atë realizim. Njësi të reja në pjesën e Ministrisë së Financave për monitorimin e investimeve kapitale, planifikim më të mirë në periudhën afatshkurtër dhe afatgjatë, por natyrisht në këtë parashikohet që në nivelin e Qeverisë të ekzistojë një njësi për monitorimin dhe lehtësimin e procesit të kapitalit projekton investime që shpallen si forma strategjike dhe të ndryshme”, tha Besimi.

  Planifikohen partneritete publike-private, koncesione dhe instrumente të tjerë për financimin e projekteve kapitale publike, si dhe sektori privat. /Nistori/

  Lajmi Paraprak

  Dy mënyra të thjeshta për të hequr njollat e makijazhit nga rrobat

  Lajmi i rradhës

  Pasaportave që u kalon afati pas 31 korrikut, do të jenë të vlefshme deri më 31 dhjetor të këtij viti

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë