Shahpaska: Mbrojtja e fëmijëve nga dhuna një proces kompleks që bashkon disa ministri

  Mbrojtja e fëmijëve nga dhuna është një proces që është kompleks dhe bashkon disa ministri resor, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska, pas takimit me Trupin Koordinues Kombëtar për Mbrojtjen e Fëmijëve nga Abuzimi dhe Neglizhenca.

  “Mbrojtja e fëmijëve nga dhuna është një përparësi dhe një kontribut domethënës i shoqërisë sonë, pasi të gjitha format e dhunës, abuzimit dhe neglizhimit të fëmijëve, të cilat potencialisht kërcënojnë ose cenojnë integritetin fizik, mendor dhe moral të personalitetit të fëmijës, përfaqësojnë një shkelje të të drejtave të fëmijëve të garantuar me Konventën për të Drejtat e Fëmijëve”, tha Ministrja.

  Trupi Koordinues Kombëtar, me mbështetjen e UNICEF, kreu një proces për të identifikuar dhe mbledhur të dhëna për fëmijët viktima të dhunës, abuzimit dhe neglizhencës. Për këtë qëllim, janë krijuar tregues të veçantë për mbledhjen e të dhënave për fëmijët e paraqitura si viktima të dhunës në të gjithë sektorët: arsimi, shëndetësia, sociale dhe policia. Me ndihmën e këtyre treguesve, është përgatitur një strategji pune, sipas së cilës do të planifikohen hapat e mëtejshëm.

  Në takim u miratua protokolli për zhvillimin e ekipeve multisektoriale për mbrojtjen e fëmijëve viktima të dhunës dhe u diskutuan aktivitetet e mëposhtme, pra rishikimi i Planit të Veprimit dhe digjitalizimi i futjes së të dhënave për fëmijët si viktima të dhunës.

  Lajmi Paraprak

  Kush është kandidati i ASH-së për Komunën e Zhelinës në zgjedhjet e ardhshme lokale?

  Lajmi i rradhës

  Hapat e shëndetshëm të çlirimit nga veset e këqija

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë