Shteti britanik heq fjalën ‘nënë’ zyrtarisht

  “Nënë”, fjalë e ëmbël dhe më e dashur në botë, në Skoci, nga sot e tutje, do të lexohet më pak, të paktën në dokumentet zyrtare.

  Qeveria skoceze, e kryesuar nga Nicola Sturgeon, ka vendosur fshirjen e fjalës “e ëma”, “nënë” etj. nga dokumentet zyrtare, veçanërisht ato për lejen e lindjes.

  Vendimi kontrovers vjen nga një plan më i përgjithshëm për të hequr fjalët e cilësuara si sek siste nga gjuha zyrtare.

  Fjala mama do të zëvendësohet në rastin konkret me fjali si përshembull: “partner (edhe i të njëjtit seks) ose grua shtatzënë”.

  Prej muajsh qeveria skoceze, por edhe institucionet e tjera britanike e të nivelit të lartë, po konsultohen me shoqatën pro LGBT Stonewell mbi pastrimin e gjuhës nga elementët dis kriminues.

  Stonewell shpall çdo vit një raport ku vëmendja shkon te Indeksi i Barazisë në Vendin e Punës.

  Lajmi Paraprak

  Kasami: Teuta Arifi paratë i shpenzoi për blerje votash dhe jo në investime kapitale

  Lajmi i rradhës

  Zaev: Nuk i kemi votuesit në xhep, në Tetovë votuesit mund të mbështesin lirshëm sipas bindjes së tyre

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë