Shteti merr 35 denarë tatim për çdo litër benzinë

  Nga çdo litër i benzinit, qeveria e Maqedonisë së Veriut fiton 35 denarë si tatim ndaj shtetit.

  Kjo do të thotë se me 84 denarë benzinë, çmimi real është 49 denarë dhe 35 denarët e tjerë shkojnë për arkën shtetërore. 22 denarë prej tyre janë akcizë dhe 13 denarë TVSH.

  Te dizelli akciza është më e vogël dhe është 15.5 denarë për litër, që do të thotë se me 1 litër naftë, shteti fiton 15. denarë akcizë dhe 11.5 denarë TVSH ose gjithsej 27 denarë.

  Kujtojmë se në Maqedoninë e Veriut çmimet e derivateve të naftës vazhdimisht rriten që nga fillimi i vitit 2022.

  Lajmi Paraprak

  7 marsi – Dita e Mësuesit, datë historike për arsimin

  Lajmi i rradhës

  RMV, fluks i shtuar i pacientëve nëpër klinika që nuk arrijnë të marrin termin

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë