Shtohet numri i pacientëve me grip sezonal në Maqedoninë e Veriut

  Gjithnjë e më shumë pacientë po kërkojnë ndihmë nga mjekët amë me temperaturë të lartë, dhimbje koke dhe dhimbje eshtrash. Mjekët thonë se simptomat janë dramatike, të infektuarit përfundojnë në shtrat, disa marrin edhe bronkopneumoni. Virusi përhapet më së shumti te qytetarët e moshës së re dhe të mesme, sepse më të moshuarit imunizohen rregullisht kundër gripit sezonal, thonë mjekët.

  “Tipike për këta pacientë që nuk mund të ngrihen nga shtrati për dy deri në tre ditë, ata kanë dhimbje koke, temperaturë të lartë, këta pacientë zakonisht vijnë për kontrolle në ambulancat tona.”,- theksoi mjekja amë, Ankica Stanoevska.

  Ka edhe pacientë me simptoma të Covid-19 dhe me simptoma të tjera, si me infeksione respiratore me adeno-viruse etj. Mjekët nuk e dinë saktësisht se për çfarë lloji bëhet fjalë, sepse pacientët refuzojnë të testohen. Varianti “Delta” dyshohet për shkak se pacientët humbin shqisën e nuhatjes dhe shijes dhe sëmundja prek shpejt mushkëritë.

  “Kemi me anginë streptokoke, me infeksione respiratore, me adeno viruse, entero viruse dhe kështu në njëfarë mënyre pacientët janë me patologji të madhe dhe ka shumë punë për mjekët amë”,- theksoi Stanoevska.

  Në ambulancat kujdestare në Kozle, gjatë 24 orëve kontrollohen deri në 200 fëmijë me temperature, sepse në këtë sezon infeksionet virale-bakteriale po marrin hov. Gjithashtu për kontrolle shkojnë edhe pacientë të moshave të ndryshme, por për shkak të imunitetit të dobët, 80 për qind e të hospitalizuarve janë nën moshën 3 vjeç. Nga 62 fëmijë që marrin trajtim spitalor, vetëm dy janë me mbështetje oksigjeni.

  Lajmi Paraprak

  Nga fillimi i luftës janë vrarë deri në 13 mijë ushtarë ukrainasë

  Lajmi i rradhës

  Alarm për bomba në tre shkolla fillore të kryeqendrës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë