Shtrenjtohen derivatet e naftës në RMV

  Çmimi i derivateve nga mbrëmja deri në mesnatë rritet për 1,5 denarë për litër, vendosi sot Komisioni Rregullativ për Energji dhe Shërbime të Ujit (KRRE). Vendimi rrit çmimet me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht me 2.17 për qind.

  Çmimi i ri me pakicë i EUROSUPER BS-95 është 75 denarë për litër, EUROSUPER BS-98 do të shitet për 77 denarë, ndërsa EURODIESEL (DE V) për 65,5 denarë për litër si dhe vaj ekstra i lehtë për amvisëri (EL-1).

  Me vendim të ERC-së për 0,850 denarë për kilogram rritet çmimi me pakicë i mazutit M-1 NS dhe do të arrijë në 40,21 denarë.

  Si arsye për rritjen e çmimeve me pakicë të derivateve të naftës, ERC tregon rritjen e çmimeve referencë të derivateve të naftës në tregun botëror në shtatë ditët e fundit, për benzinën me një mesatare prej 4.218 për qind dhe për naftën me një mesatare prej 3.934 për qind. dhe rreth 0,217 për qind më i ulët i denarit kundrejt dollarit.

  Lajmi Paraprak

  KOPSHTI – hapi i parë drejt socializimit

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë