Zaev: Era nuk lejon që zjarri të shuhet në Berovë dhe se rreth vendbanimeve po bëhen unaza mbrojtëse

  Sot, kryeministri Zoran Zaev vizitoi zonat e djegura në Berovë, ku për servisin publik tha se ka mungesë të kompanive të licencuara në rajon për licencimin e avionëve zjarrfikës, për shkak të të cilave do të bëhet përpjekje për të negociuar drejtpërdrejt me qeverinë kroate.

  “Këto ditë ne kërkuam një mundësi përmes Byrosë së Prokurimit Publik për të angazhuar kompanitë më të afërta përmes negociatave dhe për të negociuar drejtpërdrejt me qeverinë e Kroacisë sepse shërbimet e tyre ushtarake kanë licencat dhe mundësinë për të shërbyer avionët dhe patjetër sa herë që ndodhin fatkeqësi të tilla që të jemi të përgatitur me kohë”, tha Zaev.

  Zaev shtoi se era nuk lejon që zjarri të shuhet në këtë rajon dhe se rreth vendbanimeve po bëhen unaza mbrojtëse. Ai shtoi se po bëhen rezervuare artificiale shtesë në mënyrë që mos humbet dhe se mekanizimi po bën shtigje depërtuese.

  Në periudhën e kaluar, fokusi më i madh i elementit të zjarrit është në një rreze prej 50 km rreth Berovës, Pehçevës dhe Dellçevës.

  Lajmi Paraprak

  Kërkohen masa restriktive për Tetovën dhe rajonin për të parandaluar përhapjen e Covid-19

  Lajmi i rradhës

  Mickoski: Sa jetë dhe prona duhet të shkatërrohen që qeveria të bëhet serioze!

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë