SHKËNDIJA E TIFOZËVE, JO E POLITIKANËVE!

  Foto: Dritan Abdiji

  Hasim Memishi – Sopi

  Themeluesit e Shkëndijës kanë qenë burra të mençur që nga krijimi i emrit. “Shkëndijë” domethënë diçka që është gati të eksplodoj, diçka që krijon ankth, panik dhe frikë për kundërshtarin, ajo mban këtë emër me krenari gati pesë dekada!

  Gjëja kryesore që i ka munguar këtij klubi është stadiumi i mirëfilltë, ku Shkëndija do të mund të zhvilloj garat ndërkombëtare!

  Shkëndija edhe kur luan si nikoqir në garat ndërkombëtare, ajo llogaritet si mysafir pasi luan 50 kilometra larg vendit të vet; kjo gjë shpesh e ka penalizuar këtë klub dhe për këtë gjë nuk është mërzitur asnjë politikan, përveç tifozëve!

  E kur është fjala për të fituar pikë politike, shumica e politikanëve vrapojnë që në kuadër të suksesit të Shkëndijës ta fshehin dështimin e vet disa vjeçar!

  Politikanë që shkojnë në stadium të veshur me kollare e kostume të shtrenjta, me vetura luksoze e truproje, kurse në anën tjetër stadiumi nuk ka WC.

  Poqë se do kishin shitur veturat zyrtare, do ta kishin ndërtuar një stadium sa hap e mbyll sytë, mirëpo ata duan ta marrin vetëm suksesin e klubit, e jo të pranojnë dështimin e tyre!

  Në stadiumin ku s’ke ku të ulesh, ku nuk ke se ku urinon gjatë ndeshjes, ku nuk mund të futesh në derë pa mos e grisur pallton dhe këpucët nga telat që kanë dalë nëpër tribinë, s’është turp për ata që e kanë lënë në këtë gjendje!

  Politikanët janë në gjendje që edhe poenat e supermarketeve t’i shndërrojnë në pika politike, por kjo gjë është e pamundur!

  Unë mendoj se edhe pikët që mundohen t’i marrin nëpërmjet sportit janë po aq të pamundura!

  Krijoni kushte për sportin dhe mundësojeni që suksesin ta shijojnë tifozët!

  *Të drejtat e shkrimit i kanë vetëm Nistori.com dhe autori!

  Lajmi Paraprak

  ‘Ombrella’ nga Ben Apolloni shfaqet në Festivalin e Filmit në Berlin

  Lajmi i rradhës

  Shkollat e Tetovës këtë vit presin 1.200 nxënës në klasë të parë

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë