Gurët në veshka, simptomat dhe disa mënyra parandalmi

  Simptomat e gurëve në veshka, megjithëse nuk rrezikojnë menjëherë jetën, shpesh prodhojnë dhimbje dhe shqetësime të forta te të sëmurët.

  Dhimbjet shpesh mund të garantojë një vizitë në spital nëse nuk kalojnë natyrshëm. Megjithatë, ka hapa që njerëzit mund të ndërmarrin për t’i parandaluar ato të zhvillohen.

  Si të parandaloni gurët në veshka

  Gurët në veshka zakonisht prekin njerëzit e moshës midis 30 deri në 60 vjeç në njërën ose të dy veshkat. Ato zhvillohen si masa të kristalizuara të produkteve të mbetjeve të mbartura nga gjaku dhe mund të vendosen në uretër.

  Kur ndodhin, ato mund të shkaktojnë disa simptoma alarmante, si:

  • Dhimbje në bark, ijë ose testikuj
  • Temperaturë e lartë (38°C +)
  • Djersitje e tepërt
  • Valë të forta të dhimbjeve 
  • Të përziera ose të vjella
  • Gjak në urinë

  Profesionistët shëndetësorë lidhin zhvillimin e gurëve në veshka me disa faktorë specifik.

  Njerëzit shpesh do t’i zhvillojnë gurët në rrethanat e mëposhtme:

  • Mos pirja e lëngjeve mjaftueshëm
  • Marrja e disa ilaçeve
  • Probleme mjekësore që rrisin nivelet e disa substancave në urin

  Mjekët rekomandojnë korrigjimin e zakoneve dietike për të parandaluar gurët në veshka.

  Disa rekomandime përfshijnë:

  • Pirjen e më shumë lëngjeve
  • Shmangien e pijeve me gaz
  • Pirjen e ujit me lëng limoni të freskët
  • Uljen e përmbajtjes së kripës dietike

  Kushdo që dëshiron të bëjë ndryshime në dietën e tij dhe të shmangë gurët në veshka duhet të konsultohet më parë me mjekun e tij. 

  Lajmi Paraprak

  Musk: Tesla bëri gabime të rëndësishme kur llogariti koston e “Kulmit Solar” të saj

  Lajmi i rradhës

  Këto janë masat e mundshme që do të jenë në fuqi për gati tri javë në Turqi

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë