Si ndikojnë në psikikën tonë, grindjet në mediat sociale

  A e dini atë ndjenjën neveritëse absolute që ju kap në stomak kur lexoni ose shihni diçka në rrjetet sociale që e dini se nuk është e vërtetë?

  Grindja me personat e panjohur në internet është njësoj e keqe për ju si edhe përjetimi i hidhërimeve – thotë Rachelle Stone, trajnere për shmangie të hidhërimeve.

  Këto janë pasojat e grindjes në internet që mund të kenë në shëndetin tuaj mendor:

  Ndiheni më keq çdo herë kur hyni në rrjetet shoqërore
  Shtohet edhe më shumë çdo herë kur i përdorni rrjetet shoqërore, për shkak të përgjigjes së panjohur të cilën mund ta marrë publikimi apo komenti juaj. Kjo ndjenjë e keqe mund të çojë deri te ngritja e tensionit të gjakut dhe rrahja e fortë e zemrës.

  Jeni më shumë nën stres
  Do të vëreni që do të keni gjithnjë e më pak durim.

  Do të keni probleme me pagjumësinë
  Përsëritja e argumenteve virtuale nga këto faqe interneti ju bëjnë dëm. Këto argumente interneti do t’ju nxisin që në mes të natës të përsëritni përgjigjet tuaja dhe të provoni të ndryshoni rezultatin e bisedimeve. Kështu ju e privoni veten nga një gjumi i çmuar që nuk mund ta kompensoni.

  Zhvillimi i sëmundjeve fizike
  Stresi është një shkak i njohur i të gjitha llojeve të sëmundjeve fizike, të tilla si diabeti, psoriaza, presioni i lartë i gjakut, shtimi i peshës, pagjumësia, e shumë të tjera. 

  Lajmi Paraprak

  10 gjërat që një fëmijë me autizëm dëshiron t’ju thotë

  Lajmi i rradhës

  Çfarë është antropofobia

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë