LUM ATA QË I KANË TRUTË NË FUND TË KËMBËVE

  Poezi nga: Fernando Pessoa
  Përktheu: Fadil Bajraj

  Lum ata që i kanë trutë në fund të këmbëve, meqenëse jetën
  E kanë akraba dhe ajo u jep strehë!
  Lum ata që sillen njashtu si kafshë që janë!
  Më mirë, në vend të fëmijëve, të kesh sall besim,
  Që nuk dinë se kush jeni ose çfarë doni.
  Lum ata që i kanë trutë në fund të këmbëve, për shkak se ata janë qenie,
  Meqenëse të qenit qenie nënkupton zaptimin e një hapësire
  Dhe ndërgjegjësimin e një vendi.

  29 qershor 1932

  Lajmi Paraprak

  Paralelja shqipe në “Njegosh” / Avokati i Popullit: Shkollimi në gjuhën amëtare, e drejtë kushtetuese

  Lajmi i rradhës

  Kush përhapte dezinformata për rrëmbyes të fëmijëve në Shkup?

  Lajme tjera

  Dashuria…

  Jiddu Krishnamurti (pjesë nga libri, “Liri nga e njohura”)Përktheu: Shpëtim Kelmendi Ç’është dashuria? Fjala është falsifikuar dhe molepsur…
  Më tepër

  Bashkohu

  Informohu në kohë