Teknika maskuese izraelite i bën ushtarët ‘të padukshëm’

  Në bashkëpunim me Ministrinë e Mbrojtjes, kompania kohët e fundit zbuloi Kit 300, një fletë maskimi inovative e bërë nga një material që siguron fshehje shumë spektrale.

  “Për aq sa dimë, ose për aq sa kemi parë në ushtri të tjera në botë, ne jemi shumë unikë”, tha Asaf Picciotto, bashkë-themelues dhe CEO i Polaris Solutions, për The Media Line. “Për ta vërtetuar atë, ne në të vërtetë kemi regjistruar një patentë në të në shumë vende të botës.”

  (photo credit: MAYA MARGIT)

  Fleta e lehtë është bërë nga një material i posaçëm për fshehje termike vizuale (TVC), i përbërë nga metale, polimere dhe mikrofibra. Falë TVC, është shumë më e vështirë për t’u parë ushtarët si me sy të lirë ashtu edhe me pajisjet e imazheve termike.
  Kështu, mund të përdoret për kundër-vëzhgim në një larmi skenarësh ushtarakë.
  Ideja për teknologjinë lindi në 2006 gjatë Luftës së Dytë në Liban. Në atë kohë, Picciotto ishte në një njësi të veçantë IDF dhe pa nga afër se ushtarët në tokë kërkonin mbrojtje më të mirë nga kamerat termike të armiqve të tyre dhe pajisjet e shikimit të natës.

  Lajmi Paraprak

  Avokati i Popullit: MPB shkel të drejtat personale të qytetarëve me ndërprerjen e dhënies së dokumenteve

  Lajmi i rradhës

  Filipçe: Përgatiten protokolle që viti i ri shkollor të filloj me prezencë fizike

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë