Alternativa për mungesën e përfaqësimit të gruas në qeveri: Jemi prirë nga potenciali dhe jo nga gjinia

  Foto: Nistori

  Zëdhënësi i Alternativës, Orhan Murtezani në konferencën e sotme për shtyp në pyetjen e gazetarëve pse nuk është emëruar asnjë grua në pozicionet kryesore që i mori Alternativa, theksoi se ka pasur disa oferta të cilat nuk janë pranuar dhe në fund kryesia e partisë gjatë zgjedhjes së kuadrove janë udhëhequr nga potenciali i kandidatëve, e jo nga gjinia, përcjell Nistori.

  Këto janë disa nga emrat që Alternativa i ka caktuar për të udhëhequr me resorët që kjo parti i ka fituar me marrëveshjen për hyrjen në qeveri.

  Hysni Ismaili – nënkryetar i Kuvendit të RMV-së
  – Bekim Sali – ministër i Shëndetësisë
  – Admirim Aliti – ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës
  – Xhemail Çupi – ministër pa resor – përgjegjës për mërgatën
  – Lulzim Aliu – zëvendësministër i Arsimit dhe Shkencës
  – Abdylshyqyr Abedini – zëvendësministër i Bujqësisë
  – Daim Luçi – zëvendësministër i Kulturës
  – Orhan Murtezani – drejtor në MEPSO
  – Amir Elezi – drejtor i Spitalit Klinik të Tetovës
  – Dritan Bexheti – drejtor i Fondit Pensional dhe Invalidor
  – Mubekir Palloshi – drejtor i SHA “Hekurudhat e Maqedonisë –Transporti”
  – Blerim Abazi – drejtor në Drejtorinë e Librave Amë
  – Bekim Emini – drejtor i Agjencisë së Investimeve të Huaja.

  Emrat janë propozuar nga kryetari i partisë Afrim Gashi, ndërsa anëtarët e kryesisë qendrore unanimisht kanë votuar Pro në mbledhjen e mbrëmshme, thonë nga Alternativa. Ditëve në vijim do të publikohen edhe emrat e drejtuesve të disa institucioneve tjera.

  Lajmi Paraprak

  Nuk ka dhurata për administratën e RMV-së për festat e fundvitit

  Lajmi i rradhës

  Manchester City i gatshëm të dyfishojë pagën e Bernardo Silvas

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë