KSHZ-ja gjykoi gabim në Gostivar, duke shtuar 114 vota në rezultatin përfundimtar

  Sipas të dhënave zyrtare të publikuara nga Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ), në Gostivar, kryetari aktual i Aleancës për Shqiptarët, Arben Tarvari mori gjithsej 15.724 vota, Nevzat Bejta nga BDI – 13.190 vota, Renata Elezi nga PDSH 333 vota, Fadil Zendeli nga Lëvizja Besa – 909 vota, ndërsa 1.368 vota ishin të pavlefshme, shkruan Sloboden Peçat.

  Nëse të gjitha këto vota shtohen së bashku, ato japin një shumë prej 31.524 votash. Megjithatë, KSHZ-ja në rezultatin përfundimtar për Gostivarin thotë se ata votuan gjithsej 31.638 me vota pa të drejtë vote, që është 114 vota më shumë se numri i qytetarëve që kanë votuar në zgjedhjet në Gostivar.

  “Ne reaguam në SEC për këto gabime të dukshme dhe presim që të dhënat e sakta të përfshihen në sistem. “Me korrigjimin e këtij gabimi, konfirmohet vetëm fitorja në Gostivar në raundin e parë,” tha Aleanca për Shqiptarët për Sloboden Pecat.

  Burime nga SEC për Free Press thonë se procesi i azhurnimit të të dhënave të sistemit është duke u zhvilluar, por nuk specifikojnë nëse gabimi pas reagimit të ekipit të Taravari do të ndryshohet. Aleksandar Novakovski, një ish anëtar i KSHZ -së, thotë se nuk mund të ketë largim nga ky rast, numrat duhet të përputhen.

  “Numrat duhet të përputhen. Nuk mund të ketë devijim nga ky rast. Duhet një kundërshtim për të përmbledhur rezultatet. Procesverbalet mund të përmblidhen gabimisht, por KSHZ-ja duhet të vërejë se, por në çdo rast, pa ankesa nga një kandidat-pjesëmarrës në zgjedhje, ata nuk do të vendosin. Për të mos paragjykuar nëse gabimi është teknik apo jo, duhet të ketë një kundërshtim për të parë se ku është gabimi. “Fletëvotimet e vlefshme, të pavlefshme dhe të papërdorura duhet të përputhen, numri i vendvotimeve të regjistruara, ato duhet të përputhen,” i tha Novakovski Sloboden Pecat.

  Lajmi Paraprak

  Zgjedhjet do të përsëriten në dy komuna nga fillimi

  Lajmi i rradhës

  Si të pastroni ajrin në shtëpinë tuaj

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë