Nga e hëna do të lëshohen dokumente me emrin e ri të shtetit

  “Prej të hënës, qytetarët do të mund të pajisen me të gjitha dokumentet personale dhe të udhëtimit me emrin e ri të shtetit”.

  Kështu deklaroi ministri për Punë të Brendshme, Oliver Spasovski, i cili hodhi poshtë informacionet se ka pasur ngecje në çështjen e pajisjes me dokumente personale apo të udhëtimit. Ai pranoi se ka problem me mungesën e pasaportave diplomatike, por tha se kjo gjë nuk është problem që i pengon qytetarët.

  “Ne në fillim të kësaj jave thamë se do të kemi kalim të informacioneve në sistemin e ri plotësues, i cili filloi dje në orën 21:00, sot, nesër, deri të hënën kalojnë të dhënat, prej të hënës fillojmë përsëri me përgatitjen e dhënies së të gjitha dokumenteve, të cilat do të jenë në pajtueshmëri edhe me Kushtetutën në pjesën e emrit kushtetues dhe me të dhënat tjera ligjore”, tha Spasovski në seancën për pyetjet e deputetëve.

  Në pjesën e tabelave të regjistrimit, Spasovski konfirmoi se kishte një problem të caktuar dhe ngecje lidhur me prokurimin publik që është zbatuar dhe pas vërejtjeve nga ana e Byrosë për prokurime publike është siguruar konkurrenca. Problemi me nënshkrimin e marrëveshjes, sipas tij është tejkaluar dhe të hënën kanë arritur 14 mijë tabela në depotë e MPB-së.

  “Problemi është tejkuar, të hënën kanë arritur 14 mijë tabela në depon e ministrisë së Punëve të Brendshme, tani kemi edhe për mopedë, për traktorë, për të gjitha nevojat që i kemi. Deri nesër arrijnë 30 mijë dhe javën e ardhshme arrijnë edhe 30 mijë dhe shkojmë në kontinuitet. Po kishte problem të caktuar, ngecje të caktuar, por këto janë mundësitë ligjore që mund t’i zbatojmë”, tha Spasovski.

  Lajmi Paraprak

  COVID-19 nuk ka qenë arsyeja kryesore për vdekshmërinë e lartë vitin e kaluar në Maqedoni

  Lajmi i rradhës

  Kryeministri i Holandës: Hungaria s’ka më punë në BE

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë