PËRSHPEJTO IFTARIN

  • Është vepër e pëlqyer që agjëruesi ta përshpejton ngrënien e iftarit nëse ka perënduar dielli dhe anasjelltas vonimi i saj është vepër e urryer (mekruh).
  • Profeti Muhamed – paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi të thotë: “Vazhdojnë njerzit të jenë n’mirësi përderisa e përshpejtojnë iftarin” (Buhariu dhe Muslimi)
  • Mirëpo, duhet të kemi kujdes mos ta vonojmë namazin e akshamit nga koha e preferuar, më mirë për agjëruesin do të ishte sikur të marrë abdes para iftarit e të fal namazin menjëherë pas ushqimit, nëse ushqimi është shtruar.
  • Ndërsa, nëse ushqimi nuk është shtruar, më mirë është të bëj iftar menjëher me një hurme, ujë, apo diç të ngjashme, pastaj të fal namazin e akshamit në fillim të kohës.

  Autor: Vedat Skenderi

  Lajmi Paraprak

  Autizmi, injoranca, keqkuptimet dhe mungesa e shqetësimit shoqëror

  Lajmi i rradhës

  Tetova, dita-ditës vazhdon të mbushet më lypës

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë