Si të menaxhojmë situatën me fëmijët kur ata dëshirojnë t’u blejmë diçka

  Ekspertët paralajmërojnë prindërit se në situatat kur një fëmijë dëshiron t’i blini diçka, ata nuk duhet të thonë ‘nuk mundem’, sepse do të ketë pasoja negative në qëndrimin e fëmijëve ndaj parave.

  Fëmijët duhet të mësojnë të dallojnë mundësitë financiare të prindërve dhe të mësojnë të marrin vendime të mira rreth parave, në atë mënyrë që të dinë se kur mund të marrin vendimin e duhur nëse do ta blejnë ose jo atë që e kërkojnë.

  Kështu që në vend të ‘nuk mundet’, përpiquni të blini diçka në situata kur fëmija juaj ju sulmon:

  – Kjo nuk është në planin tonë të shpenzimeve.
  – Nëse e blejmë, duhet të heqim dorë nga X gjëra.
  – Nuk mendoj se kjo është një mënyrë e mirë për t’i shpenzuar paratë tona.

  Biseda të tilla ndihmojnë për ta mësuar fëmijën me vendimet për përdorimin e parave.

  Kur mësojmë fëmijën të mbyllë çezmën ndërsa lan dhëmbët, mesazhi është i qartë – uji është i çmuar. Fëmija gjithashtu duhet të mësohet të fikë dritën kur del nga dhoma dhe që unë di të përdor mirë çdo para se ta shpenzoj.

  Ju mund të filloni ta mësoni fëmijën tuaj për vlerën e parave para se të mbushë tre vjeç sepse ata do të mësojnë për paratë në të njëjtën mënyrë siç mësohet edhe gjuha. Ai ju shikon, ju dëgjon dhe ju kopjon.

  Lajmi Paraprak

  Zëvendësuesit më të mirë kur nuk keni detergjent rrobash

  Lajmi i rradhës

  Historia e vërtetë dhe misterioze e Piper Pied of Hamelin

  Lajme tjera

  Bashkohu

  Informohu në kohë